Restaurants de Mallorca amb estrella Michelin

Zaranda

El 2006, el xef Fernando Pérez Arellano va traslladar el seu restaurant a Mallorca i, des de llavors, ha mantingut el preuat guardó de la guia francesa. Fruit de la feina d’una dècada va obtenir la seva segona estrella a la guia de 2016. Està situat a l’hotel rural Castell Son Claret, a es Capdellà, pertanyent a el municipi de Calvià. Ofereixen quatre menús de degustació en què els productes mallorquins i de la mar balear són els protagonistes.

Bou

Enmig dels complexos hotelers de sa Coma es troba aquest establiment de xef i propietari mallorquí Tomeu Caldentey. Al restaurant s’ofereix l’anomenat Bou Concept, un “sopar en tres actes” només per a deu comensals. En aquesta experiència gastronòmica s’inclouen innovadores interpretacions de clàssics plats de l’illa com el pa amb vaig olorar o el frit mallorquí. Els comensals també disposaran d’un espectacle visual amb una floritura teatral. Va obtenir l’estrella Michelin el 2004 i, des de llavors, ha estat tots aquests anys revalidándola.

Es Racó d’es Teix

Restaurant situat a Deià. Els seus propietaris, Josef Sauerschell i Leonor Payeras, senten admiració pels ingredients locals i la cuina tradicional mallorquina. La seva cuina mostra innovació i respecte pel producte. Durant el dia la seva oferta inclou un menú de tres plats i la carta. El menú degustació queda per a la nit. A l’estiu es pot gaudir de la cuina mediterrània a la terrassa amb les vistes a poble ia la muntanya de l’Teix. Tot l’esforç realitzat pel matrimoni va tenir la seva recompensa amb l’estrella Michelin el 2002. Alguns dels seus plats més destacats són el llom de lluç amb pernil de Jabugo i oli d’oliva de la marca Solivellas, i xai rostit lentament amb verdures.

Marc Fosh

La passada primavera va canviar el nom de Simply Fosh per l’actual. És propietat de l’xef britànic Marc Fosh, que defensa la cuina creativa, moderna i mediterrània amb ingredients locals, frescos i de temporada. El restaurant, que es troba al carrer de la Missió, a Palma, té un preu raonable per tractar-se d’un estrella Michelin. Ofereix tres plats per menys de trenta euros. Va aconseguir el guardó de la guia francesa el 2014.

Restaurant Andreu Genestra, “cuina de terra” Capdepera

És Fum, Costa d’en Blanes (Rafel Sánchez)

Restaurant Jardí, Port d’Alcúdia. (Macarena de Castro)

Dins Santi Taura, Palma (Santi Taura)

A continuació compartim un mapa perquè pugueu veure la seva ubicació;