Maneres de ser sostenible quan viatges a Mallorca

Saps que encara que no consumeixis teu habitatge segueix gastant energia? Això pot evitar-se prenent una sèrie de mesures, així gaudiràs de les teves vacances sabent que no pagaràs més per un consum que no realitzes. En aquest article t’expliquem què pots fer i la importància de contractar unes tarifes adequades a les teves necessitats

Pagar justos pel consum

Si vols estalviar mentre estàs fora, el primer que has de fer és trobar una tarifa que s’adapti a les teves necessitats. Per a això, pots recórrer a un comparador de llum i gas, que t’ensenyarà les millors ofertes per al teu subministrament. En ell et apareixeran totes les comercialitzadores i els seus preus, si tens qualsevol tipus de dubte podràs recórrer a l’atenció a client d’EDP, Endesa, Holaluz, Podo o la companyia corresponent. Tingues en compte que aquest servei disposa de múltiples canals, l’atenció a client d’EDP o d’una altra pot ser per telèfon, per internet i moltes de forma presencial. Sens dubte, la versió en línia d’atenció a client d’EDP i de la resta de comercialitzadores resol les qüestions de forma ràpida.

Consells per ser sostenible quan ens anem de vacances i durant les vacances

Llavors, et preguntaràs ¿què és el que cal fer quan marxem de vacances? aquí et vam explicar dues idees que pots dur a terme la propera vegada que surtis amb les maletes:

  • Totes les regletes apagades: si ets dels que combaten l’stand by amb regletes, assegura’t de apagar abans de marxar de viatge. La televisió i la resta d’aparells d’aquest estil han d’estar desconnectats per acabar amb el consum fantasma que generen i que de forma anual es reflecteix en la nostra factura.
  • Desendollar electrodomèstics potents: així mateix, cal valorar (depenent del llarga que sigui la durada de les vacances) si desendollar electrodomèstics com la nevera, que consumeix les 24 hores del dia sense excepció.

D’altra banda, també és possible contribuir a la sostenibilitat de la planeta en qualsevol lloc en el qual estiguem descansant amb aquests consells, en concret aquests es poden aplicar per a Mallorca:

  • Agafa una bicicleta i recorre les illes: una forma de turisme ecològic és llogar una bicicleta (o una moto elèctrica) i conèixer les Illes Balears muntat en el seient. No contamina i permet ser autònom.
  • Recicla: estar de vacances no pot ser una excusa per oblidar el teu compromís amb el medi ambient. No t’oblidis de reciclar i de no deixar escombraries en els paratges que visites.
  • Apostar per allò local: comprar i consumir en negocis locals genera un estalvi d’energia en el transport de què no som conscients. A més, és una forma de descobrir i apropar-te a la cultura de el lloc, a el mateix temps que desenvolupes l’economia local.
  • Consum conscient de llums i aire condicionat. D’acord que ja hagis pagat pel seu consum, però no està bé abusar de les llums o l’aire condicionat del teu allotjament. Si més no, fes-ho pel planeta.
  • Estalvia paper amb les targetes d’embarcament. Totes les companyies aèries permeten presentar els bitllets d’avió de forma digital, de manera que és una bona alternativa per estalviar paper fins i tot de vacances.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.